31.10.08

7 Günlük Gezimizin Yedinci Günü-Seventh Day of Our 7 Days' Tour

Son günümüzde önce şehrin sınırlarında bulunan Komunist dönem toplu konutları gezdik. Sonrasında Budapeşte yakınlarındaki Esztergom'u gezip bünyesinde, tarihe damgasını vurmuş her mimari üsluptan bir parça barındıran tarihi bazilikayı ziyaret ettik.


Ardından Tuna kıyısındaki Visegrad Kalesi'ni gezdik. Otantik bir tesiste yediğimiz güzel bir yemektan sonra Akdeniz izleri taşıyan Szentendre kasabasına uğradık ve etrafın tadını çıkarırken bir yandan da hediyelik eşya alışverişi yaptık. Budapeşte'ye döndüğümüzde yeniden ve son olarak gruptan kopup kendi gezimizi gerçekleştirdik ve tatilimizi noktaladık.


On the last day of our trip, we first visited the mass houses built in the communist era. Then we moved on to Esztergom, a small town close to Budapest and visited the old basilica which contained clues of every old architectural style in it.






After visiting the old Visegrad Castle by the river Tuna, we had our delicious lunch in an authentic restaurant. Then we went to a small village, Szentendre that looked like a mediterranean town because of the former inhabitants. And finally we finished the last day of our tour with a small city tour apart from the main group and a coffee by Tuna.








































































































































































































Hiç yorum yok: