12.3.09

Ne oldu bana-What I was up to

Geçtiğimiz 2-2,5 ay benim için pek zorlu geçti. Bu kareleri çektiğim gezide fazlasıyla üşüdüm. Arkasından hasta olunca üşüttüm zannettim. Ancak durum üşütmeden biraz farklıymış.

Last 2 or 2,5 months was a bit hard for me. I was cold on the trip that I took these photos. When I got sick after that, I thought I got cold then. But it turned out that it was a bit different.











Beni muayene eden 5 doktor, onca tahlil ve ultrasona rağmen ne olduğunu bulamadılar. Zaten bir aşamadan sonra düzelmeye başladığımı tespit ettiler. Doğal yollara bırakalım dediler.

The 5 doctor that examined me couldn't find what it was after all the tests, ultrasounds etc. After some time they realized that I was getting better. They suggested to leave it to natural recovery.


Şu anda toparlanmaya çalışıyorum. Hastalığın etkileri kayboldu ama bünyemi zayıflattığı için eski performansımın çok uzağındayım. Çok çabuk yoruluyorum. Sonuçta 5 kilo kaybettim.

Now I'm getting better day after day. The signs of the illness have disappeared but because I got quite weak, I'm far away from my real performance. I get tired easily. After all I lost five kilos.

Ama yavaş da olsa düzeliyorum. Tekrar eyleme geçeceğim.

But I'm getting better. I'll be in action soon.

3 yorum:

Caner dedi ki...

Bu yazıda asıl meseleyi kaçırmışsın. Anlatımından, hastalığının ciddiyeti anlaşılmıyor. Ben belirtileri burada listeleyeyim mi?
Şimdi şüphe ettim. Belki de bunu kasten yaptın.
Peki son foto da aynı geziden mi? Paşam, kaç metreye çıktınız?
Bunun yanısıra, çok süper bir foto. Ellerine sağlık.

Slope / Alper Kömürlü dedi ki...

Daha nasıl vurgulayayım ciddiyeti? 5 doktor dedim. Nedenini bulamadılar dedim. 5 kilo kaybettim dedim.
Evet, kasten yaptım ama yaptığım sadece uzatmamak. Hayatta yakınan insanlardan olmamayı tercih etmişimdir hep.
Tüm fotoğraflar aynı köy gezisinden. Çanakkale'den yola çıkıp, Yenice, Çan ve onların bazı köyleri ile yollar.
Teşekkürler.

Caner dedi ki...

Tabî, hastalığın ciddiyeti (Ya da aslında herhangi bir kavramın ciddiyeti) kişiye göre değişir. Senin hastalığının ciddiyeti, seni sadece tanıyan biri için adını ne koyarsan koy, onu dehşete düşürmediği sürece sıfıra yakındır, komşudaki yara duvardaki delik misali. Ama ben burada bizim için ciddiyetinden bahsediyorum. 5 kilo kaybettim, zayıf düştüm vs adını koymadığımız için yeterince dikkat çekici, uygunsuz tabirle vurucu değil. Saysana, bu sürçte hangi hastalıklar olasılık listesine girdi. O zaman ciddiyeti ortaya çıkar.
Yine de bunları saymamak elbette ki senin tercihin. Ama sıralasaydın da şikayet olur muydu?
Bence olmazdı. Bana sorarsan, bu şekliyle mütevazılaştırmış oldun.
Ek olarak, son paragrafla, son foto güzel bir uyum sağlamış. Zaten bittim ben son fotoya.

Selamlar